Beekdaelen rookvrij!

Dat roken niet goed voor je is, is ondertussen algemeen bekend. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen niet beginnen met roken én opgroeien in een omgeving waar niet gerookt wordt. Rookvrije omgevingen, zoals onder andere scholen, speelplekken en sportverenigingen, helpen hierbij. Daarom komen er meer van deze rookvrije plekken in Zuid-Limburg, ook in de gemeente Beekdaelen.

Rookvrij spelen en opgroeien in Beekdaelen!

In de gemeente Beekdaelen heeft speeltuin 't Sjravelheukske in Merkelbeek al het goede voorbeeld gegeven. Deze speeltuin is rookvrij (en ook alcoholvrij). Kinderen horen gezond en veilig te kunnen spelen.

Zuid-Limburg

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten pakken samen de gezondheidsachterstanden in de regio aan. Ze trekken hierin samen op met maatschappelijke partners met als doel: meer kinderen die de kans krijgen om gezond, veilig en kansrijk op te groeien. De ambitie om te komen tot meer rookvrije plekken maakt onderdeel uit van het regionale gezondheidsbeleid 2020-2023 ‘Zuid Springt Eruit’ van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten.