In actie

In Actie is een actief programma voor jongeren van 4 tot 13 jaar in gemeente Beekdaelen. Ecsplore zet sport en bewegen in om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Dat doen we door basisscholen te ondersteunen in het bewegingsonderwijs. Zowel in het beleid als in lesmethodes en naschoolse activiteiten voor kinderen die gericht zijn op sport en bewegen. We coachen individuele leerkrachten om het bewegingsonderwijs naar een hoger niveau te tillen en het (helpen) organiseren van kennismakingsmomenten en proeftrainingen bij sportverenigingen. Tenslotte bieden we sportieve activiteiten aan tijdens schoolvakanties en organiseren we sport-, spel- en beweegactiviteiten in de wijk.

School in Actie

Met School in Actie ondersteunen wij basisscholen in het verzorgen van kwalitatieve en enerverende gymlessen. Leerkrachten begeleiden we, schoolbesturen prikkelen we. Daarnaast maken kinderen kennis met allerlei sport- en beweegactiviteiten tijdens onze sport-na-school.

Buurt in Actie

Ecsplore en SPRINT vinden het belangrijk dat iedereen beweegt. Want sport en bewegen is enorm gezond en bovendien ook nog eens heel erg leuk! Sport, spel en bewegen wordt als preventief middel ingezet. Regelmaat is daarbij belangrijk. Door middel van wijkgerichte sport- en beweegactiviteiten, verzorgd door combinatiefunctionarissen én waar mogelijk met lokale sportaanbieders, bieden wij extra kwalitatieve beweegmomenten rondom de school. In de omgeving van het kind kunnen zij zich laagdrempelig oriënteren op sport en bewegen en tevens kennismaken met verschillende sport(aanbieders).

Door een bewuste activiteitenkeuze brengt sport en bewegen een positieve beweging op de hoek van de straat. De verbindende waarde van sport dient als uitgangspunt om thema’s als respect, fair play, weerbaarheid, leefbaarheid en een gezonde leefstijl als educatief element mee te geven.

Vakantie in Actie

Vakantie in Actie - voor jongeren tussen de 6 en 12 jaar - staat viermaal per jaar op het programma. In de herfst-, kerst-, mei- en zomervakantie organiseren we leuke en uitdagende sport- en beweegactiviteiten op centrale locaties. Deze activiteiten hebben een educatieve waarde en bieden naast sport en bewegen een brede oriëntatie op spelen. Hiermee leveren wij een positieve bijdrage aan plezierbelevingen; een belangrijke impuls die leidt tot structureel beweeggedrag.

Gezond in Actie

Gezonde voeding en voldoende beweging is goed voor ons allemaal. Je krijgt er energie van, wordt er blij van en je bent minder vaak ziek. Maar wat is nu gezond en wat niet? En hoe kun je gezond én lekker eten? Als je gezond wil eten, betekent dat zeker niet dat je alleen maar sla en broccoli kan eten. Met gezonde voeding kun je de lekkerste dingen maken en dát gaan wij met Gezond in Actie laten ervaren!

Vind je het leuk om te koken? En wil je meer weten over wat gezond voor je is en wat niet?

Dan is Gezond in Actie echt iets voor jou! Alles over voeding gecombineerd met de leukste beweegspelletjes! En het is ook nog eens helemaal gratis.

Extra in Actie

Extra in actie richt zich op het verbeteren van de motorische ontwikkeling van kinderen, Motorisch Remedial Teaching (MRT). MRT kan gedefinieerd worden als het verlenen van extra onderwijshulp in het kader van de bewegingsopvoeding. Zij richt zich op de ontwikkeling van het bewegingsgedrag van het kind. Tijdens ‘Extra in Actie’ ga je samen met andere kinderen bewegen in eigen tempo en op eigen niveau. Het is de bedoeling dat de kinderen met plezier gaan bewegen en hierdoor (meer) zelfvertrouwen ontwikkelen.

Events in Actie

Grote sportevenementen krijgen vaak veel publiciteit. Het effect van deze evenementen op duurzaam beweeggedrag is echter moeilijk te meten. Door Events in Actie leggen we een waardevolle relatie de dagelijkse beweegstimulering en de evenementen die incidenteel op gemeentelijk niveau plaatsvinden. Beweegstimulering functioneert in deze als bruggenbouwer.

We organiseren gedurende het schooljaar zelf voor jeugd en jongeren verschillende sportieve events:

  • Koningsspelen
  • Gemeentelijke Sportdagen
  • Pietengym