Zomerprogramma 55+ en Senioren

Doe mee aan onze sportieve, informatieve, culturele en gezellige activiteiten deze zomer.

Actief in de zomer

De zomer betekent voor veel mensen op vakantie gaan en leuke dingen doen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Met name voor ouderen zijn er in de zomerperiode minder activiteiten of uitstapjes dan door het jaar heen. Tijdens de zomermaanden zijn veel gemeenschapshuizen dicht, reguliere activiteiten gaan niet door en (klein)kinderen zijn op vakantie. Veel ouderen voelen zich daarom eenzamer en om daar iets aan te doen organiseren de beweegcoaches tijdens de zomer diverse beweeg- en cultuuractiviteiten.

Actief Blijven

Door deel te nemen aan de activiteiten blijven ouderen niet alleen in beweging maar zorgen zij er ook voor dat zij sociale contacten blijven onderhouden tijdens de zomerperiode. In beweging komen is natuurlijk hartstikke gezond en goed, maar ook de sociale contacten zijn enorm belangrijk voor ouderen. Daarom is er tijdens de activiteiten altijd ruimte voor een praatje en gezelligheid.

In Beekdaelen vinden er deze zomer drie activiteiten plaats verspreid in de gemeente.

Fietstocht Schinveld

Op maandag 16 augustus gaan we nieuwe paden of wegen leren kennen met een fietstocht rondom Schinveld. Na de tocht van ongeveer 20 kilometer is er een sportieve afsluiting op het sportpark van TC Schinveld.

Vertrek en eindpunt: TC Schinveld | Duikerweg, Schinveld |13.30-16.00

Creatieve schilderworkshop in Merkelbeek

Vrijdag 27 augustus staat in het teken van schilderen. Begin met schetsen en zet daarna een stilleven op het doek! Je mag zelf voorwerpen meenemen van thuis om na te schilderen. Denk hierbij aan een fruitschaal, vaas, kan of droogbloemen. Dat wordt een echt kunstwerk!

BMV de Henkhof |Clemensweg 1, Merkelbeek | 13.30-16.00

Wandeltocht door Schimmert

Op woensdag 1 september vindt er een actieve wandeling plaats door Schimmert die langs verschillende hotspots en verenigingen komt. Weet u wat er allemaal te doen is in en rondom Schimmert? Laat u verrassen!

Vertrek en eindpunt: Oranjeplein 10, Schimmert | 13.30-16.00