Lievelingsseizoensrecept

Door: beweegcoach Ken

Het is zomer! En dan denk ik al gauw aan een eenvoudige, maar lekkere pasta óf een verfrissende salade. Aangezien ik niet kon kiezen tussen deze twee, heb ik voor jullie mijn twee lievelingsseizoensrecepten voor je op een rij gezet.

Kip Parmezaan met pasta uit 1 pan

Bak de panko een paar minuten in een droge koekenpak tot het lichtbruin begint te kleuren. Haal de panko uit de pan. Verhit een beetje olie en voeg de kip in blokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en knoflook. Bak de kip aan en voeg de bouillon, gezeefde tomaten en de pasta toe. Laat het 15-20 minuten koken en roer het af en toe door. Raak het vocht op? Voeg wat extra bouillon of water toe en/of doe de deksel op de pan. Doe de mozzarella erbij in stukjes en laat deze smelten. Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas, de geroosterde panko en verse basilicum.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen: 150 gr pasta penne | 250 gr kip | handje panko (of paneermeel) | 1 tl Italiaanse kruiden | 1 teen knoflook | 400 ml kippenbouillon | 150 gr gezeefde tomaten | 1 bol mozzarella | handje geraspte Parmezaanse kaas | verse basilicum

Regenboog wraps

Snijd de komkommer en paprika in lange repen en de ui in ringen. Breek de slabladeren van de krop af. Verwarm de tortilla’s even in de magnetron of in een pan. Verdeel de humus over de tortilla’s net als de sla, de komkommer en paprika. Maak de wraps af met peterselie, ui en peper. Rol vervolgens de wrap strak op. Smullen maar!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen: 4 tortilla wraps | 1 komkommer | 1 rode of oranje paprika | 1 kleine rode ui | 8 takjes peterselie | 1 kropje sla (krulsla of ijssla) | 100 gram humus | beetje peper