Lievelingsseizoensrecept

Door: JOGG-regisseur Judith Aerdts

De herfst is begonnen, het wordt kouder, de bladeren kleuren mooi oranje en het is vroeg donker. Daarom deze herfst een recept om heerlijk bij op te warmen na een herfstachtige dag.

Courgettesoep met basilicum

Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit de ui en courgettes ca. 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de aardappelen, de bouillon en wat peper toe. Zet het vuur hoger en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur, doe er de basilicum bij en draai er in de blender of keukenmachine een puree van. Roer eventueel kaas naar smaak erdoor, verwarm de soep zo nodig nog even en voeg een scheutje olie toe.

Je kunt er een stukje volkoren brood bij eten of een volkoren wrap met kruidenkaas en sla.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand
    • 1 uitje, grof gesnipperd
    • Snufje peper
    • 600 g courgette (ongeveer 2 stuks), in dikke plakken
    • 200 g aardappelen, geschild en in stukken
    • 750 ml-1 liter groentebouillon (van blokjes)
    • handje verse basilicum of gedroogd
    • Eventueel 30 g geraspte parmezaan