Door: Beweegcoach Frank Sünnen
De zomer is begonnen en dat betekent dat we weer een lekker fris gerecht hebben. Beweegconsulent Frank heeft deze keer een heerlijk seizoensgerecht voor jullie bedacht. Een overheerlijk lasagne met vis.
Vislasagne
Ingrediënten
- Groene lasagnebladen
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 bleekselderie, in kleine partjes
- 3 theelepeltjes kappertjes
- 1 blikje tonijn (of vers natuurlijk)
- 1 blikje zalm (of vers natuurlijk)
- Verse garnaaltjes (250 gr.)
- Dille, peper, zout
- Kookroom (ca. 100ml.)
- Crème fraîche (125ml.)
- Geraspte kaas
- Margarine (ca. 70 gr.)
- Bloem
- Melk (ca. 700 ml.)
De teentjes knoflook wokken in olijfolie. Rode paprika en bleekselderie en tijdje meewokken. Dille, peper en zout toevoegen. Dan de zalm en tonijn erbij doen. Op een lager vuur zetten en de kappertjes en de kookroom erdoor roeren.
Vervolgens een bechamelsaus maken. De margarine smelten en samen met de bloem tot en grote bol roeren. Vervolgens een flinke scheut melk erbij doen en blijven roeren totdat er weer een bol ontstaat. De melk in 2, 3 keer erbij doen en telkens goed blijven roeren totdat er een egale saus ontstaat. Op smaak brengen met peper (en zout).
Voordat je de schotel gaat maken als laatste de garnaaltjes en de crème fraîche door het vismengsel roeren.
De ingevette ovenschotel vullen met 1/3 van het vismengsel. Dit bedekken met een aantal plakken lasagne. Dan 1/3 van de bechamelsaus erover gieten en verdelen zodat de hele bladen bedekt zijn met saus. Weer een laag lasagne erover leggen en het 2e deel van het vismengsel erover doen. Dit vervolgen om als laatste af te sluiten met een laag béchamelsaus. Hier komt de geraspte kaas overheen. Ten slotte afdekken met aluminium-folie.
In de oven zetten (180 °C) en indien voldoende opgewarmd aluminium-folie eraf en de oven even op 220 °C zetten om een korstje op de schotel te krijgen.