380 peuters ontvangen medaille Peuter4daagse

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd wandelden 380 peuters in Beekdaelen vier dagen 15 minuten. Zo ook de peuters van Kinderopvang de Sjoepkar in Merkelbeek. Ze werden op vrijdag 11 juni bekroond door wethouder John Essers en JOGG-ambassadeur Ingrid Jansen met een welverdiende medaille én wandeldiploma. Om trots op te zijn!

5.500 peuters wandelen mee

Elk jaar vraagt JOGG, gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. In dat kader organiseren ze Week van de Gezonde Jeugd, want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Dit jaar organiseerden ze een peuter4daagse. Het is een samenwerking van zestien Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten en JOGG-regisseurs. In totaal wandelden 5.500 peuters en 750 pedagogisch medewerkers mee vanaf 148 locaties verspreid door Zuid-Limburg.

Wandelkoning en - koninginnen

Al wandelend ontdekken de peuters hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past. JOGG-regisseur Judith: “Het spreekt niet alleen kinderen aan, ook hun ouders. Dagelijks wandelen kan eenvoudig opgepakt worden. Als je op jonge leeftijd begint met dagelijks bewegen, heb je daar op latere leeftijd veel profijt van.” Op 11 juni werden de peuters beloond én bekroond als ware wandelkoning en -koninginnen met een welverdiende medaille en wandeldiploma. Na een applaus droegen ze vol trots hun welverdiende medaille om hun nek. Met de stralende gezichten van de kinderen erbij is dat zeker goud waard.