Actieve en gezellige zomer voor 55+'ers en senioren

Stil zitten tijdens de zomer vanwege de zomervakanties en zomerstop van verenigingen? Nee hoor! Deze zomer konden 55+’ers en senioren deelnemen aan diverse sportieve, informatieve, culturele en gezellige activiteiten. We nemen jullie graag mee in een korte sfeerimpressie van de zomerperiode 2021!

Walking Games

Op 11 augustus vond bij RKFC Lindenheuvel de sportactiviteit ‘Walking Games’ plaats. Tijdens de walking games werden er spellen gespeeld zoals walking football, walking knotshockey en frisbeeën. Er mocht niet gerend worden tijdens de spellen. Voor sommige deelnemers was deze regel niet eenvoudig. De scheidsrechter moest de fanatieke deelnemers regelmatig terug fluiten omdat er tóch gerend werd. ''Het was geweldig om in teamverband te sporten. Er waren ook een aantal nieuwe sporten en dat maakte het nog leuker'', aldus een van de deelnemers.

Beweeg- en cultuuractiviteiten

In de vakantie maakte een leuke groep 55+’ers en senioren ook kennis met ‘Klootschieten’ en de meest gekke opdrachten tijdens de ‘Crazy 25’ in het Danikerbos. Van het uitvoeren van rek/strek oefeningen tot de shoulderpress met een tak van minimaal 3 meter. Geen enkele opdracht was voor onze deelnemers onmogelijk. Er werd ook gewandeld in de omgeving van Schimmert. Als kers op de taart zorgde de lokale IVN voor interessante weetjes tijdens de wandeling en de lokale KBO voor een kijkje bij het ‘walking football’ en jeu de boules.

Naast deze beweegactiviteiten werden er ook cultuuractiviteiten aangeboden. Zo vond er een workshop plastic recycling plaats. Hierbij werden deelnemers geïnspireerd over de mogelijkheden met plastic ‘afval’.. ofja afval.. de workshop zorgde voor prachtige kunstwerken als resultaat!


“Al met al bood het zomerprogramma voor ieder wat wils. Het gevarieerde programma vol spellen, competities, gezelligheid en vooral veel plezier zorgde voor een glimlach van oor tot oor, en daar doen wij het uiteindelijk voor. Want geef toe, na een periode vol lock-downs en onzekerheid is dit natuurlijk iets waar we allemaal naar smachten!''