Ben Bizzie vereniging Schimmert

In samenwerking met de sportverenigingen uit Schimmert starten we de Ben Bizzie vereniging op. De Ben Bizzie vereniging helpt kinderen die nog niet lid zijn van een vereniging of die twijfelen om een andere sport te gaan doen, kennis te maken met verschillende sporten. In Schimmert wordt er gestart met een pilot. Bij een positief verloop wordt de Ben Bizzie vereniging op een later moment ook in andere kernen uitgezet.

Talent ontdekken

Kinderen maken op steeds jongere leeftijd een keuze voor een specifieke sport. Een keuze die na enkele jaren of maanden toch niet de juiste keuze blijkt. Kinderen kiezen vaak voor een sport omdat vriendjes of vriendinnetjes dezelfde sport doen. Logisch, maar betekent dat ook dat de sport het beste bij het kind past? Om kinderen meer en beter te laten ontdekken wat zij leuk vinden en waar hun talent ligt, starten wij de Ben Bizzie vereniging op.

De Ben Bizzie vereniging

Tijdens de Ben Bizzie vereniging maken kinderen kennis met vier verschillende sporten: tafeltennis, turnen, voetbal en tennis. Met een intakegesprek worden kinderen en ouders nader geïnformeerd over het project en proberen we al te ontdekken wat het kind leuk vindt. Vervolgens gaan de kinderen gedurende 8 weken bij de verschillende sporten langs. Elke twee weken staat in het teken van een specifieke sport. Kinderen sluiten aan bij reguliere trainingsmomenten om zo goed te kunnen ervaren wat een training bij de club inhoudt. Na afloop vindt er een evaluatie plaats en hopen we dat kinderen een keuze kunnen maken voor een van de sporten. Daarna helpen we de deelnemers om de weg naar een vereniging te vinden.

Deelname aan de Ben Bizzie vereniging is gratis en inschrijven is mogelijk door een mail te sturen aan beweegcoach Ken: ken@negen.nl. Hij neemt vervolgens persoonlijk contact op met de deelnemers.