Beweeg Mee! magazine beweegt kinderen in Beekdaelen

De afgelopen tijd is het team van Beweegdaelen druk in de weer geweest met de ontwikkeling van het eerste Beweeg Mee! magazine. Een magazine vol tips, spellen en gezonde weetjes. Op maandag 12 juli ontvingen de kinderen van groep 6 van basisschool Schinveld als eerste school het magazine uit handen van beweegcoaches Ken en Sjoerd.

Beweeg mee

Op maandag 12 juli werden de kinderen van groep 6 van basisschool verrast door beweegcoaches Ken en Sjoerd. Zij namen de eerste exemplaren van het Beweeg Mee! Magazine mee om uit te reiken aan de leerlingen. Ze gingen op het schoolplein meteen aan de slag met een aantal spellen, zoals de Bottle flip estafette. Sport, bewegen en goede voeding zijn belangrijk voor kinderen om gezond op te groeien. Daarbij helpt dit magazine een handje mee. Omdat er een periode veel minder kon en de zomervakantie voor de deur staat, zijn de beweegcoaches begonnen aan het magazine om kinderen meer in beweging te brengen. Thuis, in de speeltuin of bij de sportvereniging. Beweegcoach Sjoerd: “We zien dat kinderen hun vrije tijd anders invullen dan voorheen. Met het beweegmagazine bieden we kinderen vernieuwende en uitdagende spellen in hun vrije tijd. Met de spellen inspireren we kinderen om ook tijdens de zomervakantie lekker mee te doen.”

Voor ieder wat wils

Het magazine biedt alle basisschoolkinderen de mogelijkheid om te sporten en spelen. Jonge kinderen kunnen al spelend getallen leren en de oudere kinderen worden uitgedaagd met een potje superheldentrefbal. Ook gezond eten draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. JOGG-regisseur Judith: “Het magazine biedt kinderen ook mogelijkheden om gezond én lekker te eten. In het magazine staan heerlijke maar vooral gezonde traktatierecepten. Leuk om te maken, maar nog leuker om uit te delen, zoals de grommende groentefrietjes. Bovendien staan er ook een aantal QR-codes in die leiden naar het favoriete recept van de beweegcoaches en alle speeltuinen en verenigingen uit de gemeente. Ontdek het allemaal!” Beweegcoach Ken: “Het voordeel van het magazine is dat het zowel thuis als op vakantie gelezen kan worden. We hopen dat we alle kinderen uit de gemeente Beekdaelen hiermee een vakantie vol beweging, spel en gezond eten bieden.”