Beweegdaelen presenteert Beweeg Mee(r) magazine

Op donderdag 13 januari hebben onze beweegcoaches de eerste twee 'Beweeg Mee(r)' magazines overhandigd aan wethouder John Essers en dorpscoördinator Moon Hendrix. Een magazine boordevol sportieve oefeningen, beweegtips en ervaringsverhalen. Met dit magazine kunnen senioren op een laagdrempelige manier mee(r) sporten en bewegen. ’Vitaal auwd weure, dat doon v’r same in Beekdaelen’!

Iedereen is het er over eens: Bewegen is goed voor de gezondheid. Het heeft een positieve invloed op zaken als motoriek, geheugen, bloedcirculatie, botten en spieren. Tegelijkertijd verkleint het de kans op tal van aandoeningen zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, botbreuken en dementie. Maar ondanks dat sport en bewegen alom wordt geprezen, brengt het ook risico’s met zich mee. Denk aan blessures. Het is daarom van belang dat er voldoende ondersteuning wordt geboden door (zorg)professionals en er een gedegen gedachte en voorbereiding achter ‘sport en bewegen’ zit. Zo kan iedereen op een veilige en passende manier deelnemen aan het aanbod.

Het magazine Beweeg Mee(r) is bedoeld voor begeleiders en vrijwilligers van ouderen/senioren. Door middel van oefeningen, activiteiten, handige tips en ervaringsverhalen wordt ‘de schil’ rondom de oudere/senior geïnformeerd en geïnspireerd. Op een aantrekkelijke en afwisselende manier wordt u als lezer meegenomen in de verschillende manieren waarop ook u kunt stimuleren tot sport, bewegen en een gezonde leefstijl.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in het magazine Beweeg Mee(r)? Neem contact met ons op via info@beweegdaelen.nl en ontvang een gratis exemplaar. Wilt u meer informatie over het magazine, neem dan contact op met beweegcoach Stijn via stijn@negen.nl.