Sport- en speelparadijs tijdens Buiten Buurt in Actie

Wij halen Buurt in Actie naar buiten! En in Nuth is het terug van weggeweest. Elke week kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 meedoen met sport en spel in de buitenlucht in verschillende kernen van de gemeente Beekdaelen.

Leuk en leerzaam

Sport, spel en bewegen is het leukst wat er is. Daarom gaan onze beweegcoaches de kernen in van de gemeente Beekdaelen om te zorgen voor extra beweging. Dat doen ze tijdens Buiten Buurt in Actie. Beweegcoach Xanne: “Door regelmatig bezig te zijn met sport en bewegen, kunnen kinderen zich motorisch verder ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze zich laagdrempelig oriënteren op sport en bewegen en zo ook kennis maken met verschillende sporten en aanbieders.” “Maar dat is niet alles, want kinderen leren ook op het gebied van respect hebben voor een ander, weerbaarheid en een gezonde levensstijl”, vult beweegcoach Roy haar aan.

Sport- en speelparadijs

De beweegcoaches zijn een keer per week in Oirsbeek én in Nuth te vinden. Tijdens Buiten Buurt in Actie worden ALFA Sport en speeltuin ’t Töreke omgetoverd tot een waar sport- en speelparadijs vol activiteiten als lasergamen, voetbal, frisbeeën en nog veel meer. Het enige dat je moet doen, is jezelf aanmelden en een rugzak vol plezier meenemen. Ben jij er de volgende keer bij?