Buurt in Actie terug naar de sporthal

Na maanden buiten te bewegen, breekt het moment aan om weer naar binnen te gaan. Terug de sporthal in. Op verschillende plekken kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 meedoen met sport en spel. De beweegcoaches van Beweegdaelen laten de kinderen in Amstenrade, Nuth, Oirsbeek/Schinnen, Puth, Schimmert en Schinveld ontdekken hoe leuk actief bezig zijn is.

Afgelopen week startte beweegcoach Roy al in Sporthal Gitek in Nuth en Sporthal Schimmert. “Samen met een groep enthousiaste kids zijn we aan de slag gegaan met hoogspringen en verspringen. Het was een fantastische middag en dat vonden de kinderen ook. Met een grote glimlach verlieten ze de sporthal!”

Buurt in Actie

Met Buurt in Actie worden sport, spel en bewegen als preventief middel ingezet. Regelmaat is daarbij belangrijk. Daarom zijn de beweegcoaches wekelijks te vinden in zes verschillende kernen in de gemeente Beekdaelen. Roy: “We bieden extra kwalitatieve beweegmomenten rondom school aan. Zo kunnen zij zich laagdrempelig oriënteren op sport en bewegen én tevens kennismaken met verschillende sport(aanbieders). Sport en bewegen zorgt voor een positieve beweging op de hoek van de straat waarbij ook thema’s als respect, fair play, weerbaarheid, leefbaarheid en een gezonde leefstijl aan bod komen.”

Meedoen?

Bekijk hier alle locaties, data en tijden van Buurt in Actie en kom met ons in beweging. Aanmelden is verplicht. Bekijk hier wanneer alle Buurt in Actie activiteiten weer starten.