Een gezonde sportkantine!

Hockeyclub Nuth ontving als eerste vereniging in de gemeente Beekdaelen het certificaat van een Bronzen Kantine. In hun kantine kun je terecht voor allerlei gezonde alternatieven.

Dat de vereniging al goed bezig was gaf ook Team:Fit coach Dominique aan: “Met een paar kleine gezonde aanpassingen, kwam HC Nuth in aanmerking voor het certificaat. Ook voorzitter van de club Jean-Paul was enthousiast. Samen zijn we aan de slag gegaan om de vereniging dat laatste zetje te geven.”

Kleine stappen richting een gezonde kantine

Sportverenigingen kunnen in aanmerking komen voor een certificaat van Team:Fit. Dit kan een brons, zilver of goud certificaat zijn. HC Nuth heeft onlangs het bronzen certificaat behaald. “Door het behalen van een certificaat, verdwijnen niet alle ongezonde keuzes. Het laat zien dat de club ook gezondere keuzes aanbiedt. Zoals een tosti met de keuze voor bruin- of witbrood”, aldus verenigingsondersteuner Ken. We hopen dat Hockeyclub Nuth andere verenigingen hiermee inspireert om ook te gaan voor een gezonde kantine. Goed voorbeeld doet immers volgen. Als de sportkantines weer open mogen, kan Hockeyclub Nuth hun ervaring delen met andere verenigingen. Op naar nog meer gezonde sportkantines!

Is jouw club de volgende met een gezonde kantine?
Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Ken Diedering via ken@beweegdaelen.net of 06-34223087