Een groot oranje spektakel tijdens de Koningsspelen

De Koningsspelen, het oranjespektakel stond bij alle basisscholen in de gemeente Beekdaelen weer voor de deur. Dit jaar een beetje anders, maar desondanks een groot succes.

De beweegcoaches van Beweegdaelen zorgden dit jaar voor een extra groot feest. Beweegcoach Sjoerd: “Waar we de Koningsspelen normaal gesproken op één centrale plek in de gemeente organiseren, zorgden we dit jaar voor een alternatief programma. Het werd al vroeg duidelijk dat het dit jaar wederom niet mogelijk was om alle kinderen van groep 3 t/m 8 samen te brengen. Elke basisschool kreeg daarom van ons een Koningsspelen pakket met onder andere een draaiboek, extra Koningsspelen activiteiten en ondersteuning van onze beweegcoaches.” De scholen konden hier zelf mee aan de slag en zorgen voor een spectaculair Oranjefeest. Ze waren dus vrij om er een sportdag of -week van te maken. Sommige scholen zijn zelfs deze week nog aan de slag gegaan.

Veel lachende en rode gezichten basisscholen in beweging

Veel basisscholen deden mee en waren enorm blij dat dit jaar de Koningsspelen op een creatieve manier kon doorgaan. Xanne: “Leraren waren erg blij met het pakket én het meedenken. De kinderen hadden eindelijk weer eens een leuk feest. We hebben veel lachende en rode gezichten gezien van de inspanning tijdens de activiteiten. Onze complimenten voor de flexibiliteit van de scholen en alle leraren. Samen hebben we er een groot succes van gemaakt.”