Een koffer vol beweging

Afgelopen week werd op Peutercentrum ‘Het Peutersoosje’ in Schinnen de eerste beweegkoffer uitgereikt. Deze beweegkoffer maakt onderdeel uit van het programma SuperFIT en is bedoeld om ook thuis met peuters te bewegen.

SuperFIT is gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. In de praktijk betekent dat meer bewegen, minder zitten, meer en verschillende groenten en fruitsoorten eten én water drinken. SuperFIT richt zich op twee locaties waar peuters zich met name bevinden: kinderopvang en thuis.
De beweegkoffer is bedoeld voor thuis. Peuters krijgen om de beurt de koffer mee naar huis. In de koffer zit knuffel ‘Puk’ die bij de peuter mag logeren, allerlei suggesties voor beweegspelletjes, een dagboek om de ervaringen in op te schrijven en een groente en fruit-bingo kaart, voor het stimuleren van eten van verschillende soorten fruit.

Tijdens de uitreiking kwamen de peuters van het Peutersoosje in beweging en werden de spelletjes uit de koffer uitgeprobeerd. En dat zorgde voor veel beweging en plezier! De beweegkoffer wordt aangeboden aan nog 3 andere peuteropvanglocaties van Spelenderwijs in de gemeente Beekdaelen, mogelijk gemaakt door een samenwerking met de LIONS Beekdaelen.