Een sportieve Beweegdaelen Clubdag

Tijdens de Beweegdaelen Clubdag gaven drie clubs uit de gemeente een inkijkje in hun sport. Kinderen maakten kennis met Woander Forest, TC Merkelbeek en Jin Jung Kwan Hapkido Oirsbeek.

Kinderen in beweging

Vandaag vormde de accommodaties van Woander Forest en TC Merkelbeek het toneel voor de super leuke Beweegdaelen Clubdag! Clubs en verenigingen uit de gemeente gaven leuke workshops aan elf enthousiaste kids. Beweegcoach Xanne: “Wat gingen ze enthousiast aan de slag! Super leuk om kinderen met verschillende sporten in beweging te brengen.”

Een groot succes

Tijdens de tennisclinic van Rick Swakhoven van de All-In Tennis Academy leerden de kinderen hoe ze het tennisracket moeten vasthouden en hoe ze de bal kunnen raken met het racket. De gespeelde ballen werden ook weer fanatiek opgeraapt. Beweegcoach Ken liet de kinderen kennismaken met een potje voetbal. Ballen werden over en weer geschoten en op een speelse manier probeerden kinderen de bal van elkaar af te pakken. De clinic werd afgesloten met een partijtje. Henny Beurskens van Hwarang Yangban verzorgde de workshop Taekwondo. Het is een Koreaanse vechtkunst waarbij deelnemers verschillende stoot- en traptechnieken eigen maakten. Het was een groot succes en dat door de hulp van de verenigingen en Rick Swakhoven en Henny Beurskens voor het geven van de toffe clinics.