Het eerste sport- en spelpakket uitgedeeld tijdens de Bolsterrun

Op 11 juni organiseerde basisschool De Bolster samen met hockeyclub Nuth de Bolsterrun. Tijdens het sportieve evenement werd door wethouder John Essers het allereerste sport- en beweegpakket aan de kinderen uitgereikt. Een pakket vol materialen dat zorgt voor nog meer beweging. In de komende weken ontvangen ook alle andere scholen het pakket.

De Bolsterrun

Op vrijdag 11 juni organiseerde basisschool De Bolster samen met hockeyclub Nuth de Bolsterrun. Het terrein van de hockeyclub was voor even domein van velen kinderen. “Ondanks de warmte was het enthousiasme van de kinderen en leerkrachten aanstekelijk. Voor de run kon beginnen, werd eerst het allereerste sport- en spelpakket uitgereikt door wethouder John Essers. Ook beweegcoach Sjoerd was erbij. “Vol belangstelling en nieuwsgierigheid ontvingen ze het pakket. Het pakket is een initiatief dat is ontstaan vanuit het Sportakkoord Beekdaelen. Het zit vol vertrouwde en vernieuwende materialen, zoals parachutes, springtouwen en staartballen, waarmee we zo veel mogelijk kinderen uit de gemeente Beekdaelen in beweging willen brengen. Het kan gebruikt worden tijdens de pauzes, (gym)lessen en na schooltijd op het schoolplein of in de klas. Of zoals basisschool De Bolster heeft gedaan tijdens de Bolsterrun.”

Elke school een eigen pakket

Na de uitreiking stonden de leerlingen te trappelen om van start te gaan. Na een warming-up onder leiding van de directeur, Frank Feron, waren de kinderen helemaal klaar voor de run. Bij het startsignaal startte de kinderen om in een half uur zo veel mogelijk rondjes te rennen. Na de Bolsterrun stalde meester Frank na de pauze stalde de inhoud van het pakket uit en konden de materialen gelijk gebruikt worden. Sjoerd: “De Bolsterrun was een succes! Iedereen stroomde over van enthousiasme. Daarmee is het sportakkoord in de gemeente Beekdaelen officieel afgetrapt. Super om zoveel kinderen en leerkrachten in beweging te zien. Niet alleen van basisschool de Bolster, ook van andere scholen uit de gemeente kregen we mooie berichten en leuke foto’s van sportieve activiteiten die de afgelopen dagen en weken plaatsvonden. Een mooie basis voor wat we met het Sportakkoord willen bereiken. In de komende weken ontvangen alle andere scholen in Beekdaelen ook hun pakket en kan dus de hele gemeente aan de slag!”