JOGG-Peuter4daagse in Beekdaelen!

In de Week voor de Gezonde Jeugd wandelen 380 peuters, 54 pedagogisch medewerkers van twaalf kinderopvanglocaties mee met de Peuter4daagse in de gemeente Beekdaelen. Het is een samenwerking tussen zestien Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten en JOGG-regisseurs.

Erben Wennemars, ambassadeur van JOGG en The Daily Mile, geeft in de gemeente Simpelveld en Voerendaal het startschot van de Zuid-Limburgse Peuter4daagse. Ook peuters in de gemeente Beekdaelen doen mee. JOGG-regisseur Judith: “Ze zijn nog geen meter hoog, maar met het belang van voldoende beweging kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Tijdens de reguliere avond4daagse liggen deze kleine kampioenen al in bed. Daarom krijgen zij hun eigen 4daagse! Het doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week van maandag t/m vrijdag minimaal vijftien minuten per dag met de peuters wandelt. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen mee en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld én leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past. Aan het eind van de week krijgen alle peuters een welverdiende medaille gesponsord De Koninklijke Wandel Bond Nederland regio Limburg. JOGG-ambassadeur Ingrid Jansen is daarbij in Stein, Beek en Beekdaelen aanwezig.