NIEUW: Beweegwijzer van Beweegdaelen

We hebben een spiksplinternieuwe tool die zorgt voor nog meer beweging in de gemeente Beekdaelen. De ‘Beweegwijzer’ helpt jong en oud op weg in de zoektocht naar passend sport- en beweegaanbod.

Mensen bewegen minder

Dat sporten en bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Juist nu kan bewegen bijdragen aan een betere fitheid en weerstand. “We merken dat mensen, van jong tot oud, in deze tijd minder bewegen. De drempel tot bewegen is hoger en daar willen wij een stokje voor steken. Op onze website creëerden we een nieuwe tool waarbij we mensen op weg helpen naar passend sport- en beweegaanbod. Het vinden van een sport- of beweegactiviteit kan een hele zoektocht zijn. Onze Beweegwijzer laat inwoners van alle leeftijden het sport- en beweegaanbod van de gemeente Beekdaelen ontdekken”, aldus beweegcoach Ken.

Sport- en beweegaanbod dat aansluit op persoonlijke wens

Ken: “Allerlei partners vanuit onderwijs, zorg en welzijn helpen ons met ons doel om zo veel mogelijk mensen in de gemeente meer en beter te laten bewegen. Ook verenigingen spelen hierbij een belangrijke rol. Ze krijgen daarom een prominentere plek op onze nieuwe website. Met de Beweegwijzer stimuleren we mensen om kennis te maken met de mooie verenigingen. Mensen kunnen filteren op plaats, sport, doelgroep en accommodatie. Zo komt er met enkele klikken sport- en beweegaanbod naar boven die past bij ieders persoonlijke wensen. Uiteraard zijn we er ook voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van passend aanbod. Mensen kunnen daarvoor contact met ons opnemen.”