Jong in beweging tijdens Peuter4daagse in Beekdaelen

Op vrijdag 10 juni heeft wethouder Levin de Koster samen met een vrolijke appel-mascotte de peuters van kinderopvang Pluk Schinveld en Upke Dupke in Puth bekroond met een welverdiende medaille, het wandeldiploma en een gezonde snack. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd hebben in Beekdaelen ruim 600 peuters, 80 pedagogisch medewerkers van 18 kinderopvanglocaties meegedaan aan de Peuter4daagse. Vier dagen minimaal 15 minuten wandelen: jong in beweging!

Peuter4daagse zet kinderopvang in beweging

Ze zijn nog geen meter hoog, maar met het belang van voldoende beweging kun je niet vroeg genoeg beginnen. Tijdens de reguliere avond4daagse liggen deze kleine kampioenen al in bed, daarom krijgen zij een eigen 4-daagse! Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week 4 dagen minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past.

Samenwerking draagt bij aan succes
De gezamenlijke JOGG-Peuter4daagse laat de kracht zien van de samenwerking tussen 16 Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten. De Peuter4daagse is mede mogelijk gemaakt door JOGG, de KWBN, Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg, Provincie Limburg, de deelnemende gemeenten, de kinderopvangkoepels en Limburgse serviceclubs.