Vrijwilligers van CMWW in beweging

Deze week startten we met de eerste fysieke activiteit bij A ge water in Schinveld met vrijwilligers van CMWW. Beweegcoach Roy ging langs om te zorgen voor een inspiratiesessie. Het werd een sessie vol beweging en nieuwe activiteiten voor de ouderen uit de buurt.

Nieuwe manieren van bewegen

“Een tijd terug kwamen we in contact met CMWW. Zij waren op zoek naar nieuwe manieren van bewegen. Daarom ging ik deze week langs om te zorgen voor wat vernieuwing in de activiteiten voor ouderen. Samen kwamen we in beweging”, aldus Roy. Met een presentatie liet Roy zien dat bewegen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar attributen kun je al de leukste activiteiten organiseren. Zoals ballontennis of wasknijper hangen. Ook zijn ze aan de slag gegaan met bestaande spellen waar we beweging hebben toegevoegd, zoals beweegmemory en beweegbingo.

“Bewegen is belangrijk, zeker voor de oudere doelgroep”

De vrijwilligers reageerden erg enthousiast: “Het kan nogal eens een uitdaging zijn om weer eens wat nieuws te bedenken. Daarom organiseren we regelmatig dezelfde activiteiten. Ik heb ontdekt dat met slechts enkele materialen, die je altijd wel in huis hebt liggen, je erg leuke dingen kunt bedenken. Bewegen is belangrijk, zeker voor de oudere doelgroep. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en bewegen opnieuw onder de aandacht te brengen bij onze gasten.” Ook dorpscoördinator Moon Hendrix is enthousiast. “De sprankeling bij de vrijwilligers is weer terug om te zorgen voor frisse en nieuwe spellen bij de gasten”, vertelt zij.

Ook op zoek naar beweeginspiratie? Neem contact op met beweegcoach Roy via royjacobs@negen.nl.