Webinar ‘Geen rommel in de trommel!’

Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Daarom waren leerlingen, ouders en verzorgers van basisschool de Verrekijker uit Amstenrade uitgenodigd voor het webinar Geen rommel in de trommel op donderdag 15 april.

Sportvoedingscoach André Mostard ging samen met leerlingen van de school aan de slag in de keuken van de Makro. Ze bereidden lekkere en gezonde lunchgerechten uit het Broodtrommelboekje dat alle leerlingen op school hadden gekregen. Een boek vol inspirerende broodtrommelideeën. Zoals allerlei lekkere combinaties voor op brood of op een wrap. Ook staan er in het boekje tips over ontbijten, verschillende eetmomenten, variatie op het bord en nog veel meer. Tijdens de webinar gaf André informatie over gezonde voeding en drinken.

Smart and Fit-week

Dit webinar vond plaats in de Smart and Fit-week, een week waarin de hele school aan de gang gaat met activiteiten gericht op gezonde voeding en lekker bewegen. JOGG-regisseur Judith: “Als je gezond leeft, voelen kinderen zich mentaal en fysiek beter. Ze hebben een gevoel van eigenwaarde, een hoger welbevinden en ze hebben minder kans op gezondheidsklachten op latere leeftijd.”