Smart & fit

Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Als je gezond leeft, kun je positieve effecten ervaren op diverse gebieden. Bij kinderen staat een goede gezondheid bijvoorbeeld in verband met het gevoel van eigenwaarde of hun cognitieve prestaties. Omgedraaid is een ongezonde leefstijl op jonge leeftijd te koppelen aan een lager sociaal-emotioneel welbevinden of gezondheidsklachten op latere leeftijd.

Voor iedereen

Smart and Fit richt zich op de universele preventie bij kinderen, leerkrachten en ouders en is daarom een programma voor iedereen! Kinderen van de basisschool komen voor, na en tijdens schooltijd via een of meerdere bouwstenen in aanraking met wat een gezonde leefstijl inhoudt. Onderwerpen als gezonde voeding, bewuste keuzes en sport en bewegen komen aan bod.

Er is voor basisschoolkinderen een kwalitatief, informatief (en ook digitaal) programma onder schooltijd. Hiermee dragen we bij aan schoolse doelen rondom sport en bewegen en maken we de doelgroep op jonge leeftijd bewust van het belang van een gezonde leefstijl.

  • BS Petrus Canisius, Puth – 8 t/m 12 maart 2021
  • BS De Zeveneik, Bingelrade – 29 maart t/m 2 april 2021
  • BS De Sprong, Oirsbeek – 12 t/m 16 april 2021
  • BS De Verrekijker, Amstenrade – 12 t/m 16 april 2021
  • BS Dionysius, Schinnen – 19 t/m 23 april 2021