Sportloket: Ieder kind kan sporten

Heeft jouw kind een beperking en kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het vinden van een leuke en passende sport? Daar heeft Iedereen Kan Sporten (IKS) iets voor bedacht: het sportloket Ieder Kind Kan Sporten. Vanuit het sportloket wordt hulp en begeleiding geboden bij het vinden van een geschikte sport.

EEN SPORTLOKET

Voor kinderen met een beperking is het soms extra lastig om te ontdekken welke sport ze leuk vinden of welke sporten mogelijk zijn met hun beperking. Iedereen Kan Sporten heeft daarvoor het sportloket Ieder Kind Kan Sporten in het leven geroepen. Het sportloket is er voor alle (ouders van) kinderen en jongeren in Limburg met een beperking, die graag zouden willen starten met sporten en bewegen.

    HOE WERKT HET?

    Zodra je je hebt aangemeld bij het sportloket Ieder Kind Kan Sporten neemt de beweegmakelaar contact met je op. De beweegmakelaar gaat in gesprek met de ouders en het kind. Samen wordt er gekeken naar de wensen en de mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. Indien gewenst, kan de beweegmakelaar aansluiten bij het eerste bezoek aan de sportvereniging. Na een tijdje neemt de beweegmakelaar nog een keer contact op met de ouders en het kind om te kijken hoe het gaat.

    INTERESSE?

    Voor meer informatie en aanmelden voor Iedereen Kind Kan Sporten kun je terecht op de website van IKS Parkstad of IKS Westelijke Mijnstreek.