Team:Fit

Jongeren brengen veel tijd door op een sportclub. Met Team:Fit helpen we om het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van -accommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik.

De derde helft is nog net zo leuk met hapjes die niet uit de frituur komen. En als fruit in het zicht staat wordt het veel vaker gekozen. Hoe onze omgeving is ingericht en welke keuzes er het meest prominent worden aangeboden, bepaalt voor een groot deel ons gedrag. De sportkantine is voor veel jongeren een omgeving waar ze relatief veel tijd in doorbrengen. Team:Fit is een programma waarmee sportclubs in een paar eenvoudige stappen hun aanbod gezonder kunnen maken, zonder daar omzet voor in te leveren.

Sport en gezondheid horen bij elkaar

Voor veel mensen is sporten een onderdeel van hun gezonde leefstijl. Het aanbod in de sportkantine draagt daar vaak niet aan bij. Alle type sportclubs kunnen zich aanmelden bij Team:Fit en krijgen dan bezoek van een Team:Fit Coach. Die bekijkt samen met de club wat er in het aanbod kan veranderen, en wat goed zal aanslaan bij de bezoekers. De sportclub gaat zelf met het advies aan de slag en krijgt verdere ondersteuning via een online platform. Daar krijgen de clubs onder meer inspiratie van andere Team:Fit sportverenigingen en vinden ze kant-en-klare communicatiemiddelen om hun aanpak onder leden te promoten.

Meer weten?

Neem contact op met JOGG-regisseur Judith Aerts via judith.aerdts@ggdzl.nl of 06-31991996.